Improviseren

Improviseren is acteren zonder script.  Er zijn verschillende manieren om een voorstelling te improviseren, maar of het nu gaat om een Theatersportwedstrijd, MoMo, Micetro, Longform of De Vloer Op… één ding hebben ze allemaal gemeen: noch de spelers, noch het publiek weet wat hen te wachten staat…

Theatersportwedstrijd

Een theatersportwedstrijd wordt vriendschappelijk gespeeld tegen een ander team uit Nederland. Aan de hand van suggesties uit het publiek worden er verschillende games gespeeld. Vindt het publiek de scene mooi, dan werpen zij de spelers een roos toe. Zijn zij het niet eens met de mening van de jury, dan gooien zij een natte spons naar de rechters. Gezamenlijk bepaalt de jury met het publiek de punten. Zo strijden twee teams, in 12 unieke en éénmalige scenes, om de meeste rozen en de titel.

MoMo Impro Comedy Game Show

Het seizoen van Moeders Mooiste wordt traditioneel afgesloten met de ‘MoMo Impro Comedy Game Show’. Onder bezielende leiding van showmaster Bahamin spelen de spelers scenes met elkaar. Het publiek bepaalt de punten. De speler die aan het einde de meeste punten heeft verzameld, mag zich een jaar lang ‘MoMo Impro Comedy Game Master’ noemen.

Micetro

Af en toe spelen wij een Micetro. Hier aan doen niet alleen alle actieve leden van de vereniging mee, maar ook zijn vrienden van de vereniging (oud-leden) weer eens terug te zien. Onder leiding van een bedreven regisseur spelen wij een afvalrace, waarna slechts één improvisator overblijft.

Long Form

Bij een Longform, (lange vorm) creëren acteurs een avondvullende voorstelling waarbij scènes met elkaar verwoven zijn door middel van het verhaal, de karakters en thema’s. Er bestaan verschillende soorten longforms. Voorbeelden van longform zijn de Harold, Improweerwolven, de musical en onze eigen formats ‘Loco Lockdown’ & ‘Feelgood Failure’.

De Vloer Op

In deze vorm van improvisatie krijgen de spelers van een regisseur een situatie voorgeschoteld die zij vervolgens uitspelen. De nadruk van deze spelvorm ligt op de acteurskwaliteiten en “echt” spel.

Het is geen wedstrijd, er is geen jury, en er zijn geen sponzen.

(Wel rozen overigens…)